כולנו מתמודדים עם פיתויים, כמעט ואין מי שהיה רואה מאפה צרפתי חם יוצא מהתנור
מלא שכבות יפות וריח משכר ולא היה בא לו לטעום.
האינסטינקט הראשוני של כל אדם הוא לתת למוח להושיט לנו את היד
ולהוביל אותנו לאכילה שלא תומכת בבריאותנו, זה טבעי.
אז איך יש כאלה שמצליחים לעמוד בפיתוי,
וכאלה שלא מצליחים לעמוד בפיתוי?
חופש תודעתי – היכולת לבחור בכל רגע נתון מתוך חוזקה ולא חולשה.
לבחור כנגד האוטומטים, נגד ה'יצרים', נגד
ה'חשקים' ולהחליט – 'זה כבר לא בשבילי'.
האם זה נטול מאמץ? כמובן שלא. אך האם זה אפשרי?
אפשרי ומשתלם.
חופש הוא עניין של תרגול ואימון, ממש כמו שריר.
אתה מתאמן לשלוט ביצרים הטבעיים שהמוח רוצה בהם,
אתה מתאמן לבחור למה אתה נותן מקום, אתה מתאמן
לחשוב בצורה אחרת ממה שאתה רגיל.
ככל שאתה מרבה להתאמן, אתה לומד לרסן את סיפוק הצרכים
המיידי ובונה אופי חזק שיתמוך בך לבחור בכל רגע נתון מה טוב בשבילך.
ואז, כשמגיע המאפה המושחת, אתה יודע לעצור את האוטומט
ולבחור האם המזון הזה תומך בך באותו רגע או שתבחר להשאיר אותו לרגע אחר.
לבחור הוא חופש אמיתי שכל אחד יכול לסגל לעצמו.
הכל זה עניין של זווית הסתכלות ובחירה